Úvodem

„Totalitní stát může dělat velké věci, ale jednu věc udělat nemůže: nemůže dát dělníkovi v továrně pušku a říci mu, aby si ji vzal domů a měl ji v ložnici. Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A naším úkolem je dohlédnout, aby tam zůstala.“   George Orwell

 

Po téměř padesátiletém období, ve kterém směli vlastnit zejména palné zbraně pouze „politicky“ prověření občané, se velice rychle Česká republika stala zemí, k jejímž zákonům v této oblasti se stále víc s tichou závistí obrací oči desítek miliónů Evropanů. Česká právní úprava (stávající) patří bezesporu k nejlepším na světě. Nejméně jednou měsíčně se z médií dozvídáme o „šílených střelcích“, nejčastěji v USA. Připomínáme, že podle Českých zákonů by se nikdo z „hromadných vrahů“ z poslední doby ke střelné zbrani legálně dostat nemohl, o teroristech nemluvě. Je naším cílem, aby to tak nejen zůstalo, ale aby se vytvořily naprosto nekompromisně bariéry před jakýmikoli vlivy a tlaky, které by to do budoucna měly měnit.

Jako motto připomínáme, že právní úpravy zbraňové problematiky a obrany jsou výlučnou otázkou vnitřních kompetencí každého státu. Pokud to chce někdo změnit,   je nepřítelem!